Zomer leestips

Zomer leestips

Zoek je zomerlectuur? Kijk zeker eens naar onze tips!

We nemen je mee op reis door onze persoonlijke selectie aan zomerliteratuur. Titels waarvan we overtuigd zijn dat je er op reis of in eigen tuin zeker zal van genieten! 

Wie ook zo genoten heeft van 'Antoinette', zal zeker blij zijn te horen dat Robbert Welagen niet stil heeft gezeten en zijn nieuwe roman 'Raam sleutel' er is. Een even prachtig en intrigerend verhaal over rouw, schuldgevoel, aantrekkingskracht, leven en literatuur. 'De overlevenden' van Alex Schulman neemt je mee naar een vakantiehuis bij een afgelegen meer in Zweden en sleept je volledig mee in een overweldigend verhaal over een familietragedie. 

We blijven in het hoge Noorden, in 'Witte zee' van Roy Jacobsen keren we terug naar 1944 waar Ingrid op het Noorse eiland Barroy een Russische krijgsgevangene probeert te beschermen tegen de Duitse bezetter. Een prachtige vertelling over een buitengewone liefde tijdens de donkerste periode van Noorwegen. Een must-read voor wie genoten heeft van 'De onzichtbaren' van dezelfde auteur. 

In 'Beer' verplaatsen we ons van Scandinavië naar een afgelegen eiland in Noord-Ontario en volgen we de eenzame bibliothecaresse Lou die tracht te ontsnappen aan de stoffige archieven van het Historisch Instituut. Ten slotte gaan we naar Italië waar we in een oude villa op het eiland Procida het verhaal van Arturo volgen, een jongen die nooit zijn moeder heeft gekend en na zoveel jaar plots de nieuwe vrouw van zijn vader moet aanvaarden. Een jonge vrouw, slechts 2 jaar ouder dan hem en die hem zowel verafschuwt als aantrekt. Ontdek 'Het eiland van Arturo' waarmee auteur Elsa Morante de eerste vrouwelijke winnaar van de prestigieuze Premio Strega is. 

Nog eens samengevat:

  • 'Beer' - Marian Engel
  • 'Raam sleutel' - Robbert Welagen
  • 'De overlevenden' - Alex Schulman
  • 'Witte zee' - Roy Jacobsen
  • 'Het eiland van Arturo' - Elsa Morante


Zomer leestips

Meer nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief